Από τα 60 s.

Γενέθλια έχει σήμερα ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο άνθρωπος που υπογράφει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου, όπως «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Καμαρούλα» και αμέτρητες ακόμα.

Ο Μίμης Πλέσσας, λοιπόν, γίνεται σήμερα 96 ετών και η Φίνος Φιλμ τίμησε τον μεγάλο μαέστρο, η μουσική του οποίου ακούγεται στις περισσότερες ταινίες της.

Στον επίσημο λογαριασμό της κινηματογραφικής εταιρίας στο Instagram δημοσιεύτηκε μια throwback φωτογραφία όπου βλέπουμε τον σπουδαίο συνθέτη με τη μούσα του, Τζένη Βάνου, η οποία ερμήνευσε το αξέχαστο «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», σε μουσική του Μίμη Πλέσσα.

«“Όταν πάψω να παράγω, θα πεθάνω”, είπε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, πριν λίγους μήνες σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Σήμερα, κλείνει τα 96 του χρόνια και του στέλνουμε ευχές από όλους μας, για χρόνια καλά, πάμπολλα και δημιουργικά! “Το μόνο που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος. Όλη μου τη ζωή αυτό έκανα και μου βγήκε σε πολύ καλό. Αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνω. Επειδή εργάζομαι διαρκώς, δεν αφήνομαι”. Στην φωτογραφία, με την τραγουδίστρια Τζένη Βάνου, την δεκαετία του ’60» διαβάζουμε στη λεζάντα της ανάρτησης της Φίνος Φιλμ.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ για τα 96α γενέθλια του Μίμη Πλέσσα:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Όταν πάψω να παράγω, θα πεθάνω», είπε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, πριν λίγους μήνες σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Σήμερα, κλείνει τα 96 του χρόνια και του στέλνουμε ευχές από όλους μας, για χρόνια καλά, πάμπολα και δημιουργικά! «Το μόνο που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος. Ολη μου τη ζωή αυτό έκανα και μου βγήκε σε πολύ καλό. Αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνω. Επειδή εργάζομαι διαρκώς, δεν αφήνομαι». Στην φωτογραφία, με την τραγουδίστρια Τζένη Βάνου, την δεκαετία του ’60. #happybirthday #mimisplessas #96

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official) στις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook