Ανοιχτή σύσκεψη για το θέμα της παραχώρησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι, διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι».

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, όπου παρευρέθηκαν αρκετοί Χανιώτες, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που υπέγραψαν δείχοντας την υποστήριξη τους απένταντι στην «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι».

Η αρχαιολόγος και πρώην Γ.Γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, κάλεσε όλο τον κόσμο, να συστρατευθεί ώστε να παραμείνει δημόσια η λειτουργία των κτιρίων στον λόφο Καστέλι. Τόνισε επίσης, ότι πριν από κάθε νομική ενέργεια, θα χρειαζόταν μια “γενναία” όπως τη χαρακτήρισε κίνηση από τις αρχές του τόπου προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε αγώνες και δικαστικές μάχες που κρατάνε χρόνια και οι οποίες θα φέρουν ταλαιπωρία. 

Το μέλος της πρωτοβουλίας και Καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Σκαμνάκης, από την πλευρά του τόνισε, ότι “Ζητάμε από την σύγκλητο να αναιρέσει την απόφαση κατά πρώτον και κατά δεύτερον να διευρυνθεί η Πρωτοβουλία μας, να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και να μαζικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι τα άκρα ακόμα και αν οι δικαστικές μάχες κρατήσουν χρόνια”. 

Ο γραμματέας του Συλλόγου των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, Βασίλης Γιατρουδάκης, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης από την πλευρά τους νιώθουν προσβεβλημένοι, καθώς η περιοχή έχει μεγάλη ιστορία και η ξενοδοχοποίηση είναι για εκείνους ύβρις. “Οι κάτοικοι δεν επιθυμούν την ξενοδοχοποίηση ούτε τους προσωρινούς επισκέπτες των ξενοδοχείων. Σεβομάστε τον αρχαιολογικό χώρο και δεν θέλουμε την καταστρατήγηση του από τους επενδυτές”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook