Η πρόσφατη εκδήλωση του τουριστικού οργανισμού Apollo και του Συλλόγου  Ξενοδόχων στάθηκε αφορμή επανεπιβεβαίωσης των όρκων αιώνιας αγάπης των Σκανδιναβών για το νησί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Χόρνεβαλ, από τους 55.000 Σκανδιναβούς που ήρθαν στην Ελλάδα φέτος, οι 31.500, παραπάνω δηλαδή από τους μισούς έφτασαν στην Κρήτη, αφού το νησί μας παραμένει ο αγαπημένος τους προορισμός. Δυστυχώς δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατανομή στους τέσσερις νομούς, είναι πάντως βέβαιο πως η μερίδα του λέοντος πήγε στα γειτονικά μας Χανιά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί και μου θύμισε φίλος με τεράστια εμπειρία στα τουριστικά μας, μέχρι τις αρχές της δεκαετίες του ’90 οι Σκανδιναβοί ήταν δικοί μας πελάτες, Ρεθεμνιώτες από επιλογή. Απογοητευμένοι από τα στραβά που δεν λέγαμε να φτιάξουμε, σκουπίδια, νεκρά ζώα, μερικοί κακοί επαγγελματίες, μα κυρίως η ενόχληση από τα αυτοκίνητα όταν έκαναν τη βόλτα τους στην Παλιά μας Πόλη που λάτρευαν, έφυγαν. Δεν πήγαν μακριά, μετακόμισαν στα γειτονικά μας Χανιά. Πριν φύγουν είχαν κατ’ επανάληψη θέσει τα προβλήματα στους αρχόντους μας, έφυγαν μόνο όταν αθετήσαμε τις υποσχέσεις μας ξανά και ξανά….

Όπως έγινε χθες γνωστό πήραμε επιτέλους την απόφαση για εφαρμογή του δακτυλίου στην Παλιά Πόλη και τον χειμώνα, ελπίζω χωρίς παραθυράκια που θα δώσουν το λάθος μήνυμα. Κανένας δεν επέβαλε σε κανέναν να αποφασίσει το παραμικρό, αφού όμως το αποφασίσαμε να το κάνουμε όπως πρέπει, δεν είναι ανάγκη να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Λαμβάνοντας υπόψη και την πρώτη παράγραφο, ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η διαφορά της επιτυχίας από την αποτυχία είναι ο ευχαριστημένος πελάτης, αυτός που θα φύγει και θα πει, άξιζε. Ας ελπίσουμε πως το δημοτικό σύστημα αποφάσισε επιτέλους να επιβάλει κάποιου είδους τάξη…

Για την ώρα βέβαια μπορούμε να ονειρευόμαστε κάτι διαφορετικό. «Αν είναι να κάνουμε το κεντρικότερο μας οικόπεδο πλατεία, τότε επιβάλετε να ενωθεί με τον κήπο και τότε τύφλα να έχει το Central Park. Θα είναι βέβαια απαράδεκτο, στον άνετο αυτό χώρο να πηγαίνουμε από τα τωρινά, στενά ,αντιπαραγωγικά, πεζοδρόμια της Κουντουριώτη» (Κ.Ε. 22/11/2006). Από τα δύο όνειρα του Ρεθεμνιώτη που μεγάλωσε στους λασπωμένους δρόμους και η περιέργεια τον έσπρωξε να δει τον κόσμο, το πρώτο εδώ και καιρό είναι πραγματικότητα. Τώρα, μετά από χρόνια και πολλές επαναλήψεις μπαίνει στη δημόσια συζήτηση η με κάποιο τρόπο ενοποίηση του σημερινού parking με τον Δημοτικό Κήπο. Όπως έγινε γνωστό, μετά από αλλεπάλληλες αμφιταλαντεύσεις αποφασίστηκε η κατασκευή στο οικόπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων διώροφου υπόγειου parking δυναμικότητας 440 αυτοκινήτων, ενώ ο υπέργειος χώρος θα «ενωθεί» με κάποιον τρόπο με την πλατεία από τη Μεγάλη Πόρτα έως την εκκλησία. Πράγματι η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πολιτείας μας θα είναι τεράστια, άρα και η αξία που θα προσθέσει. Θα επανέλθω. 

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Director of Operations

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook