Εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η πολύκροτη υπόθεση

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση που είχε συγκλονίσει όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και το εξωτερικό, μια τραγική πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Suzanne Eaton, ένας 28χρονος Χανιώτης και καθ’ ομολογία δολοφόνος, στην ερώτηση του προεδρείου για το αν δέχεται όλες τις κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε γίνει γνωστό ότι ο 28χρονος που αρχικά είχε ομολογήσει για όλες τις πράξεις και κατηγορίες, είχε σκοπό να αρνηθεί στο δικαστήριο την κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο στο ερώτημα σήμερα της προέδρου, ο 28χρονος, δέχτηκε όλες τις κατηγορίες.

Τα μέλη της οικογένειας δε γνωρίζουν τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Suzanne Eaton

Σε δηλώσεις τους πριν την έναρξη της δίκης οι δυο δικηγόροι της οικογένειας έκαναν λόγο για την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Όπως είπε η μια συνήγορος κατηγορίας, Βάσω Πανταζή:

“(Για την αποκάλυψη του δράστη)…Όλοι οι Κρητικοί, εκεί στο Μάλεμε, έτρεξαν έδωσαν την ψυχή τους. Θέλει (η οικογένεια) μέσα από εμάς να δώσει ένα ευχαριστώ σε όλους. Κατόρθωσε με ειδική άδεια που εκδόθηκε από την πρεσβεία να έρθει η αδερφή της εδώ σήμερα. Ο σύζυγος και τα παιδιά της δεδομένου ότι δε γνωρίζουν τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο άνθρωπός τους, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν και να έρθουν εδώ. Σκοπός μας είναι να βγει μια απόφαση σήμερα που θα αποδώσει ηρεμία στην ψυχή αυτής της εξαιρετικής επιστήμονα {…} Η γυναίκα αυτή είχε δικό της εργαστήριο βιολογίας, μιλάμε για μια κορυφαία, παγκόσμιας κλάσης βιολόγο {…}.

Πληροφορούμαι ότι υπάρχει στην πόλη του Ρεθύμνου άλλη μια μάρτυρας η οποία έχει υποστεί παρενόχληση από τον δράστη και παρόντα κατηγορούμενο. Στόχος μας είναι, για να διαλευκανθεί η ουσία και η προσωπικότητα του δράστη, να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο.”

Ο επίσης συνήγορος κατηγορίας, Γιώργος Τζερίζ, δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να κληθεί η άλλη μάρτυρας που φέρεται να είχε πέσει θύμα παρενόχλησης του κατηγορουμενου.

Θυμίζουμε ότι η 60χρονη επιστήμονας κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε επιστημονικό συνέδριο στην ΟΑΚ, βρήκε φρικτό θάνατο με το άψυχο σώμα της να εντοπίζεται κρυμμένο σε γερμανικό καταφύγιο του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Πλατανιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook