Τι είπαν στο δικαστήριο οι άνθρωποι που βρήκαν πρώτοι το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton, μέσα στο σπήλαιο

Ξεκίνησε η δίκη σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας στα Χανιά της Suzanne Eaton.

Στο δικαστήριο παρίσταται η αδερφή του θύματος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τα οποία βρίσκονται σε δεινή ψυχολογική κατάσταση, δεν είχαν το κουράγιο αλλά και τη δυνατότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας να ταξιδέψουν από Αμερική.

Στην κατάθεσή της, η αδερφή της Σούζαν Ίτον είπε ότι η τελευταία ημέρα που μίλησε με την αδερφή της ήταν 5-6 ημέρες πριν χαθεί καθώς σχεδίαζαν το αμέσως επόμενο διάστημα να κάνουν ένα ταξίδι μαζί.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Λάτρευε την οικογένεια της και ήταν μια εξαιρετική επιστήμονας. Είχε το δικό της εργαστήριο για 20 χρόνια. Ο σύζυγος της και τα δυο αγόρια έχουν καταρρακωθεί, ενώ ο συζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί». Όπως τόνισε η αδερφή της είχε λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία από την επιστημονική κοινότητα. Είχε δημοσιεύσει πάνω από 100 μελέτες και της είχε αναγνωριστεί ότι ήταν το υψηλότερο σε επίπεδο άτομο του τομέα της. Θα της πρότειναν το επόμενο διάστημα να γίνει μέλος της διεθνής ομάδας επιστήμης της Γερμανίας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να βρεθεί η αδερφή της.

Μετά την κατάθεσή της η αδερφή του θύματος προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις

Στη συνέχεια, ο ένας από τους τρεις ανθρώπους που βρήκαν την άτυχη γυναίκα – οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο καθώς έχουν χόμπι να ερευνούν σπήλαια – τόνισε ότι το σώμα ήταν σοβαρά χτυπημένο, συγκεκριμένα είπε «διαλυμένο», σαν να είχε πέσει από βράχια ενώ η άτυχη γυναίκα φορούσε τα ρούχα της. Ένας άλλος άνδρας από την ομάδα, ανέφερε ότι στην αρχή, μπαίνοντας στο καταφύγιο αντιλήφθηκαν μια οσμή, όμως δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για ανθρώπινο σώμα. Ο ίδιος πλησίασε περίπου στο ένα μέτρο και τότε συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν εκεί ένα ανθρώπινο σωμα.

Νωρίτερα, εντός του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας είχαν κάνει λόγο για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια αλλά και για τη στόχευσή τους να φέρουν ως μάρτυρα, μια άλλη γυναίκα η οποία φέρεται να έπεσε επίσης θύμα παρενόχλησης από τον κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο οποίος συγκλόνισε με την περιγραφή του, ενώ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τους είχε πει αρχικά ότι ασχολείτο με τον σατανισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook