Δείτε φωτογραφίες.

Μεσημέρι Τρίτης 13/10. Ο Γιάννης Λαγός σύμφωνα με πληροφορίες ταξιδεύει για Βρυξέλλες. Χαλαρός, φορώντας μάσκα και χαζεύοντας στο κινητό του ο ευρωβουλευτής ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης λίγες ώρες νωρίτερα άκουσε την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Όπως προκύπτει ο Γιάννης Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία που έχει ακόμη ως ευρωβουλευτής αποφάσισε να πάει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το iefimerida.gr, ο Γιάννης Λαγός περιμένει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στη βελγική πρωτεύουσα.

Άλλη φωτογραφία – ντοκουμέντο δείχνει τον ευρωβουλευτή να έχει μπει αεροπλάνο και να κάθεται στη Business Class.

Η εισαγγελέας πρότεινε 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ισόβια στον Ρουπακιά

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η πρόταση για τον Γιώργο Ρουπακιά ήταν ισόβια για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καταδικαστούν σε 5 έτη.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες για ένταξη, μεταξύ των οποίων και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να τους επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών στον καθένα.

Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ η εισαγγελέας ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Στη συνέχεια την σκυτάλη της διαδικασίας πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ τον τελευταίο λόγο για τις ποινές έχει το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook