Η γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά

Επιτήδειοι που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες υπάρχουν παντού. Ωστόσο το ίντερνετ αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα πεδία δράσης για τους απατεώνες, για τον λόγο αυτό χρειάζεται προσοχή.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή Χανιώτισσας η οποία έβαλε προς πώληση στο ίντερνετ κάποια έπιπλα. Ο απατεώνας, επικοινώνησε μαζί της προσποιούμενος ότι ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Την ενημέρωσε ότι τα χρήματα τα έστειλε με UPS Express και τη ρωτούσε αν είχε λάβει αντίστοιχα mail επιβεβαίωσης της συναλλαγής από τη UPS. Η γυναίκα δεν είχε λάβει κανένα ενημερωτικό από την εταιρεία. Εκείνος τη διαβεβαίωνε πως τα έχει στείλει και της έστειλε μάλιστα εικόνα από την υποτιθέμενη ηλεκτρονική συναλλαγή.

Ωστόσο, όπως της είπε η συγκεκριμένη εταιρεία ζητά ως ασφαλιστική δικλείδα 50 ευρώ, τα οποία επιστρέφει στον αποστολέα όταν ολοκληρωθεί η παράδοση των επίπλων στον αγοραστή. Για τον λόγο αυτό ο απατεώνας της είπε πως στο ποσό που της είχε ήδη στείλει είχε συμπεριλάβει και 50 ευρώ επιπλέον προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Θα έπρεπε βέβαια, η Χανιώτισσα, να του επιστρέψει το επιπλέον ποσό των 50 ευρώ που είχε πληρώσει εκείνος για την ασφαλιστική δικλείδα. 

Ευτυχώς η Χανιώτισσα, δεν “την πάτησε”. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά από αρκετή επικοινωνία που είχε μαζί του με την ίδια να εκφράζει τις επιφυλάξεις της, της έστειλε ένα υποτιθέμενος αποδεικτικό mail της συναλλαγής από την εταιρεία, για να την πείσει.

Η γυναίκα, όμως, σκέφτηκε γρήγορα και έστειλε αυτό το mail απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας, ζητώντας να μάθει αν είναι αυθεντικό και αν το είχε όντως στείλει η εταιρεία. Η UPS Express την ενημέρωση ότι αυτό το email δεν είναι καθόλου δικό της.

Η γυναίκα ευτυχώς, δεν έπεσε θύμα του απατεώνα. Απαιτείται όμως προσοχή από όλους γιατί δρουν πολλοί, ειδικά στο ίντερνετ που με διάφορους τρόπους και υποτιθέμενα αποδεικτικά μπορεί να εξαπατήσουν ανυποψίαστους και να τους πάρουν χρήματα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook