Ενεργοποιήθηκαν σήμερα και στην Κρήτη, τα Κέντρα Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι  υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι ξεκινά η 24ωρη λειτουργία Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα όπως δήλωσε τότε, σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα (12/10) και άλλα 58 από σήμερα (15/10)  και 42 Περιφερειακά Ιατρεία.

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Στόχος με την ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και ειδικά τα νοσοκομεία στα οποία σπεύδουν οι πάσχοντες με τα πρώτα συμπτώματα. Συμπτώματα που σε λίγο καιρό μπορεί να οφείλονται και στη γρίπη δεδομένου ότι οι ειδικοί αναμένουν να έχουμε συννοσηρότητα με τον κορονοϊό.

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid.

Δείτε παρακάτω όλη τη λίστα με τα Κέντρα Υγείας που ενεργοποιούνται για τον covid-19 στην  7η ΥΠΕ Κρήτης. Το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου λειτουργεί για αυτόν τον  σκοπό από την 1η Οκτωβρίου:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook