«Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;», διαρωτήθηκε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.     

Η ποινών των 13 ετών που επιβλήθηκε στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, στην πράξη είναι 34 μήνες φυλάκισης. Αυτό ανέφερε στο OPEN ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη, Κώστας Παπαδάκης.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης, ώστε ν’ ασκηθεί έφεση, με στόχο ν’ αυξηθούν οι ποινές των δραστών στην υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα. Έτσι, εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι, μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση. Μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο», τόνισε.

«Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τι ποινές δίνεις», απάντησε, ερωτηθείς γιατί οι ποινές φέρονται να εκπίπτουν τόσο, εν συγκρίσει με την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;», προσέθεσε, αναφερόμενος στα υπόλοιπα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατέληξε: 

«Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook