Η Κίνα ελπίζει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα που αποφάσισαν για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε από την Αθήνα για το πρόγραμμα αυτό.

«Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να εφαρμόσουν με συνέπεια το πρόγραμμα αυτό για την επίλυση της κρίσης», τόνισε ο Χονγκ Λέι.

«Η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», πρόσθεσε ο Χονγκ και υπογράμμισε ότι «η Κίνα ήταν και θα παραμείνει ένας σημαντικός επενδυτής στην ευρωπαϊκή αγορά».

Στην Ταϊπέι, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊβάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, δήλωσε ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης που διαπραγματεύτηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας, είναι «μια βόμβα για τις αγορές».

«Αυτό ισοδυναμεί με βόμβα για τις χρηματαγορές. Οι ασταθείς χρηματαγορές έχουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα ξαναβρεί τη σταθερότητά της. Εάν υπάρχει σταθερότητα την Ευρώπη και εάν το ευρώ συνεχίσει να υπάρχει, αυτό θα είναι προς όφελος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», τόνισε ο Περνγκ Φάι – να στο BBC της Ταϊπέι σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook