Σύμφωνα με τα βραβεία των αναγνωστών του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού

Σε μία ταξιδιωτική χρονιά αρκετά δύσκολη, το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler διεξήγαγε τα βραβεία- θεσμό για το ταξίδι Readers’ Choice Awards 2020, στα οποία οι αναγνώστες του ψηφίζουν τους καλύτερους προορισμούς ανά τον κόσμο, ο καθένας στην κατηγορία του.

Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, δημοσιεύτηκε και η λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου, ενώ φέτος για πρώτη φορά αναδείχθηκαν και οι 10 καλύτερες «μικρές» πόλεις του κόσμου.

Με ιδιαίτερη ιστορία και γαστρονομία, ηλιόλουστες παραλίες και ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς οι ταξιδιώτες που θα τις επιλέξουν θα ανακαλύψουν σε αυτές το κάτι διαφορετικό.

Στην κορυφή της δεκάδας βρέθηκε το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε στο Μεξικό, με την Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τη Μέριδα, επίσης στο Μεξικό, να συμπληρώνει την πρώτη «χρυσή» τριάδα.

Το κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο στο Μονακό και η ονειρική πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, συναντώνται στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Έκτο ακολουθεί το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, μία θέση πριν την μυστηριακή Σιένα στην Ιταλία. Στην όγδοη θέση συναντάται η πόλη Βικτώρια, στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά και μία θέση πριν το τέλος η ρομαντική Φλωρεντία, στην Ιταλία.

Η κορυφαία δεκάδα συμπληρώνεται από το ατμοσφαιρικό Εδιμβούργο στη Σκωτία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook