Ο κ. Κούπερ βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 14 Οκτωβρίου και σήμερα επισκέφθηκε τη βάση της Σούδας

Τα Χανιά και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης της Σούδας, επισκέφθηκε σήμερα ο Κλαρκ Κούπερ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο κ. Κούπερ είχε επαφές με αξιωματούχους και το προσωπικό της βάσης, ενώ στο τέλος της επίσκεψής του ανέφερε ότι πάντα εκτιμούσε την περιοχή αυτή της Μεσογείου και τη στρατηγική της σημασία ειδικά με την τρέχουσα εργασία του.

Τον κ. Κούπερ υποδέχτηκε και ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), αρχιπλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος του παρουσίασε τις δυνατότητες του κέντρου, ενώ στη συνέχεια του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο.

Θυμίζουμε ότι και το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει τη Ναυτική Βάση της Σούδας, ως μια από τις βασικές τοποθεσίας της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κούπερ ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας συναντήσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, θα παραμείνει στη χώρα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook