Ο Τι Τζέι Ντάκλο έχει διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται σε τελικό στάδιο – Η περιπέτεια της υγείας του 32χρονου που έχει ήδη δεχτεί πρόταση για να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν είναι 32 ετών. Έχει ήδη εξασφαλίσει την θέση του εκπρόσωπου τύπου του Λευκού Οίκου στην περίπτωση που ο Δημοκρατικός υποψήφιος επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν είναι, όμως, σίγουρος ότι θα αποδεχτεί την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται, μάλιστα, στο τελευταίο στάδιο. Αυτή είναι η ιστορία του…

Κανένας από την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που ο Τι Τζέι Ντάκλο επέστρεψε κοντά τους. Ήταν μια μέρα πριν από το ντιμπέιτ του δημοκρατικού κόμματος στην Αϊόβα τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε που είχαν μόλις αρχίσει να εμφανίζονται δειλά-δειλά οι πρώτες αναφορές για έναν μυστηριώδη ιό στη Γουχάν της Κίνας. Ο Ντάκλο περιστοιχιζόταν από συναδέλφους του. Τον αγκάλιαζαν συγκινημένοι. Το ίδιο έκανε και ο Μπάιντεν, ο οποίος τον κράτησε αρκετά λεπτά στην αγκαλιά του, προσφέροντάς του λόγια παρηγοριάς.

Σε τόσο νεαρή ηλικία έχει καταλάβει μια από τις πιο ισχυρότερες θέσεις στην Ουάσιγκτον: να είσαι ένας από τους στενότερους συνεργάτες και υπεύθυνος επικοινωνίας του πιθανού νέου προέδρου των ΗΠΑ. Δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά μυωπίας, τα σακάκια του και τα πολύχρωμα πουκάμισα, τα οποία δεν συνοδεύονται ποτέ από γραβάτες. Πειθαρχημένος, αγαπητός στους δημοσιογράφους, άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Μπάιντεν, δεν επιθυμούσε ποτέ ο ίδιος να βρίσκεται στο επίκεντρο. Όλα αυτά μέχρι να διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα. Στάδιο 4. Όταν το ανακάλυψαν οι γιατροί, η ασθένεια είχε εξαπλωθεί στο συκώτι του, στη ουροδόχο κύστη και στα οστά του. Η ηλικία του και το γεγονός ότι δεν είχε καπνίσει ένα τσιγάρο στη ζωή του αποτέλεσαν τεράστιο σοκ, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους γνωστούς και συναδέλφους του. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα νέο στο επιτελείο. Όλοι ξέσπασαν σε λυγμούς.

Όπως ήταν φυσικό, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εργασία του, ενόσω βρισκόταν για θεραπεία στο νοσοκομείο.

Πώς έφτασε να εργάζεται για τον Τζο Μπάιντεν

Η εκστρατεία των Μπάιντεν και Χάρις είναι η πρώτη του Ντάκλο. Αφότου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο George Washington, εργάστηκε ως προσωπικός βοηθός δύο γνωστών γερουσιαστών. Συνέχισε εργαζόμενος για μία εταιρεία πολυμέσων, ενώ πέρασε και από το NBC News. Όταν η εκστρατεία στελεχώθηκε πέρυσι, πρότειναν στον Μπάιντεν τον νεαρό άνδρα. Τον περιέγραψαν ως παθιασμένο, δουλευταρά, πανέξυπνο, ψύχραιμο και συμπαθητικό. Στοιχεία που πρέπει να έχει ο υπεύθυνος επικοινωνίας μία τέτοιας εκστρατείας. Εξάλλου, αυτός είναι το πρόσωπο της καμπάνιας. Με αυτόν μιλούν οι δημοσιογράφοι. Ήταν ανέκαθεν ένας τόσο εξαντλητικός, όσο και κομβικός ρόλος σε μία προεδρική καμπάνια, αλλά στην εποχή του Τραμπ έχει αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Κάθε επίθεση που εξαπολύει ο εν ενεργεία πρόεδρος από το Twitter οφείλει να απαντηθεί ή να σχολιαστεί άμεσα.

Δεν υπάρχει λεπτό της ημέρας που ο Ντάκλο δεν εργάζεται ή δεν βρίσκεται σε επιφυλακή. Στέλνει τα πρώτα μέιλ στις 5 ή έξι το πρωί και το τελευταίο στη 1 και στις 2 το πρωί. Με μία ματιά κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν ότι είναι άρρωστος. Πόσο μάλλον ότι παλεύει για τη ζωή του.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας του

Μέσα στη δίνη αυτής της εργασιακής έντασης παρατήρησε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του το Φθινόπωρο του 2019. Αρχικά, τον ταλαιπώρησε ένας επίμονος βήχας που δεν έφυγε ποτέ. Είχε νυχτερινές εφιδρώσεις, έχασε βάρος. Δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους συναδέλφους του για νυχτερινά ποτά. Όταν στα παραπάνω προστέθηκε και ένας πυρετός που δεν έλεγε να υποχωρήσει αναγκάστηκε να πάει για εξετάσεις. Μία εβδομάδα μετά, η διάγνωση δεν άφηνε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Πλέον, τα φάρμακα που του χορηγούν δείχνουν να βοηθάνε. Ο ίδιος έχει επιστρέψει στον αγώνα. Δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει όσο περισσότερο γίνεται για να εκδιωχθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook