Απελευθερώθηκε ο Έλληνας α\’ μηχανικός του φορτηγού πλοίου «Περσέας», με σημαία Αγίου Βικεντίου, που μαζί με τον Ουκρανό καπετάνιο είχαν απαχθεί απο ενόπλους στο αγκυροβόλιο \’Οννε της Νιγηρίας. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Trinto Shipping Μaritime, και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Έλληνας μηχανικός οδηγήθηκε στην πολεμική βάση του ναυτικού της Νιγηρίας για ιατρικές εξετάσεις και κάτα πάσα πιθανότητα την Κυριακή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η επίθεση στο πλοίο είχε σημειωθεί από ομάδα περίπου 10 ατόμων, η οποία αποτελείτο από παιδιά, 15 και 16 ετών, που έφεραν βαρύ οπλισμό. Στη διάρκεια της επίθεσης είχαν τραυματιστεί απο πυρά στα πόδια και δύο Αιγύπτιοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο, με 15μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι, βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι Όννε, προκειμένου να φορτώσει από εργοστάσιο λίπασμα για τη Ντουάλα.

Οι ένοπλοι έφθασαν στο «Περσέας» με βάρκα και αφού πήραν από το πλήρωμα τα κινητά τηλέφωνα, τα κομπιούτερ του πλοίου και τα τρόφιμα, απαίτησαν χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες το υπό ελληνική σημαία σούπερ τάνκερ «Ειρήνη» που μετέφερε αργό πετρέλαιο έπεσε στα χέρια πειρατών στο Ομάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook