«Ζητούμε περισσότερα μέτρα για την προστασία μας» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος

Στον συναγερμό που έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης εστιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Επισημαίνοντας πως έχουν επιβεβαιωθεί ήδη δέκα κρούσματα κορονοϊού στο διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, εκφράζει την ανησυχία πως ο αριθμός όσων νοσούν μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε πως το πρωί της Τρίτης (20/10) δεκάδες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έσπευσαν να δώσουν δείγμα για να δουν εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  κατήγγειλε: «Μας θεωρούν αναλώσιμους. Ενώ έχει ειπωθεί πως πρέπει να υποβαλλόμαστε σε διαγνωστικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα αυτό δεν γίνεται».

«Ζητούμε περισσότερα μέτρα για την προστασία μας» είπε εξηγώντας πως στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία δίνεται μόνο μία μάσκα για όλο το 8ωρο και μόλις ένα ζευγάρι γάντια.

Όπως εξήγησε σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό 200 υγειονομικοί, 25 νοσηλεύονται και δύο βρίσκονται στα όρια της διασωλήνωσης.

«Μόλις ένας υγειονομικός έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν μπαίνει σε καραντίνα όπως θα έπρεπε άλλα υποβάλλεται σε τεστ» ανέφερε ο Μιχαλής Γιαννάκος εξηγώντας πως το εν λόγω άτομο μπορεί να έχει κολλήσει αλλά επειδή το ιικό φορτίο είναι μικρό το τεστ να βγαίνει αρνητικό και να μεταδίδει τον ιό σε άλλους.

«Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους και θέτουν ακόμη και θέμα αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου» δήλωσε.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook