Με αποτυχία στέφθηκε η πρώτη τουρκική απόπειρα δοκιμής του πυραυλικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Το τεστ την Παρασκευή απέτυχε επειδή η Τουρκία αρνήθηκε να προσλάβει Ρώσους ειδικούς, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Avia, ο οποίος ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να δείχνουν ότι πύραυλος S-400 εκτοξεύθηκε, αλλά «δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις».

Η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή της Παρασκευής για το σύστημα S-400, που αποκτήθηκε από τη Ρωσία πέρυσι, παρά τις απειλές κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναφέρουν ότι το σύστημα υπονομεύει ενδεχομένως την άμυνα του ΝΑΤΟ. Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων.

Ένας εμπειρογνώμονας είπε στο Avia ότι δεν παρατηρήθηκε ίχνος πτήσης στόχων, ούτε υπήρξε έκρηξη της κεφαλής του πυραύλου. Επιπλέον, ο πύραυλος ακολούθησε μια ευθεία κατακόρυφη διαδρομή, υποδηλώνοντας ότι δεν υπήρχε στόχος, σύμφωνα με τον ειδικό.

Το S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη και όχι σε μικρά αεροσκάφη ή drones, δήλωσε ο ίδιος ειδικός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook