Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, ο Α΄ Πρόξενος της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ. Piotr Strutynski, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκτελών χρέη Δημάρχου (λόγω απουσίας του κ. Μ. Σκουλάκη στην Αθήνα), Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ξυνίδη και την εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Χανίων και Πολωνίας, δεδομένου και του σημαντικού αριθμού των Πολωνών που ζουν στα Χανιά, καθώς και για την ανάπτυξη ανταλλαγών σε τουριστικό, πολιτιστικό αλλά και εμπορικό τομέα με σκοπό την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Ο κ. Ξυνίδης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Χανίων για περαιτέρω ανάπτυξη των επαφών με την Πολωνία με σκοπό την προβολή του τόπου μας, τονίζοντας άλλωστε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Πολωνούς.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό και για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, ξεκινά σύντομα η αεροπορική σύνδεση - μέσω της εταιρείας RYANAIR - των Χανίων με την Πολωνική πόλη Wroclaw, όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα Κοκκινάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόξενος, ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε προσθέτοντας ότι εντός του Νοεμβρίου θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Χανιά του Πρέσβη της Πολωνίας. Τέλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με έναν Δήμο από την Πολωνία.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολωνών Ν. Χανίων, Βιολέτα Στεπανικ και Αλίτσια Σνέϊδερ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Εξάλλου, με τους Αντιδημάρχους Νίκο Ξυνίδη και Δημήτρη Λειψάκη, την εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη και την πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ και αρμόδια για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, Χρύσα Χαριτάκη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, ο Δ/ντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και τουριστικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Δήμο Χανίων.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι ήδη στενές σχέσεις Χανίων – Κύπρου, με την αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τους Δήμους Εγκωμης, Πάφου, Αμμοχώστου και Πόλης Χρυσοχούς.
Συζητήθηκε ακόμη η διεύρυνση των σχέσεων της Κύπρου με τον Δήμο Χανίων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, καθώς και η προώθηση ανάμεσα στις δύο περιοχές, εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, οι πολιτιστικές διαδρομές κ.α.
Έμφαση δόθηκε τέλος στην υλοποίηση προγραμμάτων που θα αφορούν εκδρομές των ΚΑΠΗ.