Αντοχές επέδειξε ο Νομός Χανίων στην κακοκαιρία που έχει κάνει κάτι παραπάνω από εμφανή την παρουσία της.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε και με τους 7 Δήμους (συμπεριλαμβανομένης της Γαύδου) της περιφερειακή ενότητας Χανίων και εκείνο που διαπιστώνεται είναι ότι σε γενικές γραμμές, οι “άμυνες” των Δήμων λειτούργησαν σε εξαιρετικό βαθμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι Δήμοι, όπως εκείνος τη Καντάνου Σελίνου δεν “θίχτηκαν” από το “κύμα κακοκαιρίας”, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Δήμο Κισσάμου, τον οποίο δε επηρέασε το “σύννεφο”,αλλά και με τον Δήμο Γαύδου που αυτή την ώρα απολαμβάνει εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Στους υπόλοιπους Δήμους

Σε ό,τι αφορά των Δήμο Σφακίων και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μανούσο Χιωτάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν ολόκληρη την επαρχία σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος που προέκυψαν και που κράτησαν μερικές ώρες. Ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με συνέπεια να πλέον όλη η επαρχία να έχει κανονικά ρεύμα. Κάποιες επίσης, μικροζημιές σε αγροτικούς δρόμους δεν μπορεί να καταστούν άξιες αναφοράς.

Στο Δήμο Αποκορώνου, σύμφωνα τουλάχιστον με την αναφορά του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη στο Flashnews.gr, λειτούργησε κανονικά το αντπλημμυρικό σύστημα και μάλιστα σε μια περιοχή που δέχτηκε μεγάλη ένταση και όγκο βροχών. 

Στον Δήμο Πλατανια, σύμφωνα με την αναφορά του Δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, μεγάλη πίεση δέχτηκε το παραλιακό “μέτωπο” στον Ταυρωνίτη και στον Πλατανιά, με κάποια πλημμυρικα΄φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα, ωστόσο οι απορροές λειτούργησαν, ειδικά όταν κόπασε η βροχή με συνέπεια να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν σε κάποια σημεία στην Παλιά Εθνική Οδό, ενώ αναπόφευκτες ήταν οι μεταπτώσεις “φερτών” υλικών στους δρόμους για τις οποίες γίνονται επεμβάσεις καθαρισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ποταμός Κερίτης δεν επηρεάστηκε και εν “φούσκωσε” όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις κακοκαιρίας.

Τέλος, και ο “μητροπολιτικός” Δήμος Χανίων άντεξε, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή (γιατί τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν), την έντονη βροχόπτωση. Περισσότερα προβλήματα διαπιστώθηκαν στα ορεινά χωρίς ωστόσο να προκαλούν ανησυχία και πρόκειται, σε γενικές γραμμές για διαχειρίσιμα προβλήματα. Επί της ουσίας το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στον  κόμβο Κλαδισού, με επιχείρηση που για ακόμα μια φορά επλήγη από τις πλημμύρες.

Σε επικοινωνία τέλος του Flashnews.gr με τον τομεάρχη του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων Γιώργο Πλοκαμάκη, αναφέρθηκε ότι δεν υφίστανται εκτεταμένα προβλήματα στον Νομό Χανίων, παρά μόνο σε μεμονωμένς περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook