Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, η διασκέδαση συνεχίζεται υπόγεια μαγαζιών και ιδιωτικές ταράτσες – Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα

Οι πελάτες σηκώνονται, τα τραπέζια μαζεύονται, τα φώτα σβήνουν και οι πόρτες κλείνουν. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης τα μεσάνυχτα, όμως οι «μυημένοι» γνωρίζουν πολύ καλά ότι τώρα ξεκινάει η διασκέδαση είτε στα υπόγεια των μπαρ είτε σε ιδιωτικές ταράτσες, κυρίως στα Λαδάδικα.

Το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι, σύμφωνα με όσα γράφει το Thesstoday.gr, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.

Άτομα που συμμετείχαν σε αυτές τις «υπόγειες» μαζώξεις, αναφέρουν ότι για να καταφέρει κανείς να μάθει και να μπει σε κάποιο από τα πριβέ πάρτι, θα πρέπει να είναι «της πιάτσας», καθώς συνήθως πηγαίνουν άτομα «μιλημένα».

Παρόλα αυτά, στα πάρτι «βόμβα» κορωνοϊού, μαζεύονται δεκάδες άτομα, περίπου στα 50-60, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και προφανώς χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ο ένας χορεύει δίπλα στον άλλον, η μουσική είναι στη διαπασών, το αλκοόλ ρέει άφθονο και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος ανησυχίας για τον κορωνοϊό και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων-ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Thesstoday.gr τονίζει πως «αυτά τα πάρτι είναι γνωστά και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Θεσσαλονίκη».

Και προσθέτε: «Στην πόλη μας, νομίζω πως είναι γνωστό πλέον ότι διοργανώνονται ιδιωτικά πάρτι, αλλά εμείς δεν είμαστε οι υπεύθυνοι που θα λύσουν τέτοια ζητήματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάνε και τα κλείσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, εφόσον είναι παράνομα και λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα».

Εκτός από τα υπόγεια πάρτι σε καταστήματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του Thesstoday.gr, παράνομα και ιδιωτικά πάρτι γίνονται και σε ταράτσες κτιρίων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας.

Πρόσφατα αίσθηση προκάλεσε ένα πολυπληθές πάρτι που έγινε σε ταράτσα στην πλατεία Ναυαρίνου. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα και ανησύχησε ιδιαίτερα τους περιοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι ανεύθυνοι διοργανώνουν, εν μέσω πανδημίας, στην ταράτσα μίας πολυώροφης πολυκατοικίας, ένα ξέφρενο πάρτι με τη συμμετοχή πολλών ατόμων.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο πάρτι με περίπου 1.500 άτομα, συνέβη το περασμένο Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς πάλι, να υπάρξει έστω μία σκέψη για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοιού, αλλά ούτε και κανένας έλεγχος.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ανεχθούμε τους ασυνείδητους

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που παρουσίασε την ομάδα «Δράση», «τη δίκυκλη ταχεία γρήγορη ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ωστόσο μίλησε για την πανδημία που πλήττει την πόλη τις τελευταίες ημέρες, αφού παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται» είπε χαρακτηριστικά. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό, συμπλήρωσε και προσέθεσε πως, όσοι νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη, φοράνε μάσκα.

«Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν» συνέχισε.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και κάθε αγορά για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτόν τον μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό» υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα: «Δεν θα ανεχθούμε τους ασυνείδητους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook