«Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πού βρέθηκαν όλα αυτά τα πολιτικά παραμύθια».

Στην υπόθεση σύλληψης του 14χρονου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου και τις αιτιάσεις ότι ο μαθητής απομονώθηκε από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση τοποθετήθηκε έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή τον δικηγόρο του. Τού επιτράπηκαν πολλές επισκέψεις και τού επιτράπηκαν τα πάντα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «πολιτικά παραμύθια» και «παλαιοκομματικό εμπόριο από ορισμένους που ασκούνται στα ξεδιάντροπα ψέματα» και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πού βρέθηκαν όλα αυτά τα πολιτικά παραμύθια, στηριγμένα στο ξεδιάντροπο ψέμα να ξετυλίγονται το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».

«Προσωπικά με θλίβει το γεγονός. Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο τους, η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο τους, δεν είναι στον δρόμο. Κανείς δεν θέλει να κυνηγάει 14χρονους. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι γονείς και έχουν παιδιά.

Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε και αποφασίστηκε η κράτηση», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη σύσκεψη που είχε, σήμερα το πρωί, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται – Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τους ασυνείδητους»

Επίσης, σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους πολίτες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε τη «Δράση», τη δίκυκλη ταχεία γρήγορη ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, όπως είπε.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι κεντρικό ζήτημα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την Ευρώπη και τον πλανήτη, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται».

Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό, συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως όσοι νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη φοράνε μάσκα. «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν» συνέχισε.

Για την Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως είναι παρούσα, κάνει χιλιάδες ελέγχους και διαπιστώνει χιλιάδες παραβάσεις, και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τους λίγους ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν οδηγίες.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και κάθε αγορά για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτόν τον μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό»κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook