Εκατοντάδες δείγματα ελήφθησαν από ασθενείς της Covid-19 που νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο Μέιρ στο Κφαρ Σαμπά του Ισραήλ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιήσει βιοδείκτες του κορoνοϊού – αέρια που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2- στην ανάσα μολυσμένων ατόμων κι όπως λένε θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν για την ανίχνευση του ιού –που είναι πέντε φορές φονικότερος από εκείνον της γρίπης – με μια εξέταση, κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι θα πρέπει να φυσούν μέσα σ’ έναν σωλήνα – δηλαδή κάτι σαν αλκοτέστ.

Εκατοντάδες δείγματα ελήφθησαν από ασθενείς της Covid-19 που νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο Μέιρ στο Κφαρ Σαμπά του Ισραήλ, αλλά και από στρατιώτες μολυσμένους με τον ιό, και στη συνέχεια τα ανέλυσε η εταιρεία Scentech, που φέρεται να εντόπισε τους συγκεκριμένους βιοδείκτες.

«Ελπίζουμε να ετοιμάσουμε ένα τεστ, που θα είναι αξιόπιστο, σημαντικά φτηνότερα και ταχύτερο σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας, Ντρου Μόρις.Ανάλογο διαγνωστικό τεστ του κορoνοϊού είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει τον περασμένο Ιούλιο και μια άλλη ισραηλινή εταιρεία.

Η NanoScent είπε ότι οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης – κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι εκπνέουν σε μια μικρή σακούλα, που συνδέεται με μηχάνημα το οποίο αναζητά χαρακτηριστικές οσμές που απελευθερώνει ο ιός – έδειξαν ότι ήταν ακριβής κατά 85%

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook