Πρόγευμα εργασίας έχουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου, και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Ερζερούμ, στο πλαίσιο της ετήσιας σύνοδος των τούρκων πρεσβευτών.

Στις συνομιλίες, μεταξύ των δύο ηγετών, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων, για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και για διεθνή περιφερειακά ζητήματα. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στη συζήτηση που γίνεται για τη λαθρομετανάστευση και στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων της.

Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσία

Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση αυτή κρίνεται, εκ των προτέρων, ιδιαίτερα σημαντική από όλους τους σχολιαστές στην Τουρκία.

Η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί ανταπόδοση της προσκλήσεως που είχε απευθύνει ο Γ.Παπανδρέου στον Τ.Ερντογάν, πριν από δύο μήνες, για να συμμετάσχει σε διεθνή οικολογική συνάντηση στην Αθήνα.

Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια 75 χωρών.
 
Xθες από το Παρίσι, o κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην Ευρώπη και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει, ιδίως για το κεφάλαιο της ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμπόσιο με τίτλο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο μηχανισμός σταθεροποίησης αφορά όλους και πως με τη ρύθμιση εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια και ισοτιμία και πρότεινε παρεμβάσεις, που θα αφορούν την ενίσχυση των αγορών, τον έλεγχο της οικονομικής διακυβέρνησης και την επιβεβαίωση του μηχανισμού σταθερότητας στον χρηματοοικονομικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «το ευρωομόλογο θα προσφέρει οικονομική σταθερότητα και ευημερία στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook