Τιμητική εκδήλωση για το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

αγαπητοί γονείς,

αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες.

Η ΕΛΜΕ Χανίων προσκαλεί το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων Νομού Χανίων και όλες/όλους εσάς, σε μια τιμητική εκδήλωση  το Σάββατο 24 Οκτώβρη 18:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων  για τη συνεισφορά των εργαζόμενων της καθαριότητας, στην ποιότητα και στην ασφάλεια της σχολικής ζωής.

Πρόθεση μας είναι η δημόσια αναγνώριση και ο σεβασμός όλων μας, γύρω από την δύσκολη και απαιτητική εργασία των ανθρώπων  που καθημερινά αγωνίζονται, σε αντίξοες συνθήκες, δίπλα μας, μέσα στις σχολικές μονάδες.

 Στόχοι της εκδήλωσης αποτελούν επίσης, η ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα και τα χρόνια αιτήματα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, όπως:

  • για την μονιμοποίηση τους,
  • ενάντια στην επισφάλεια,
  • για τις αναγκαίες προσλήψεις ιδίως σε μια περίοδο που, λόγω πανδημίας, οι απαιτήσεις και οι εντάσεις της εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί,
  • για τα δικαιώματα τους γύρω από το μισθό, το ωράριο, την ασφάλιση και τα επιδόματα.

Οι αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα  και ο καθημερινός τους αγώνας στον ίδιο εργασιακό χώρο που αγωνιζόμαστε καθημερινά και εμείς για μια καλύτερη παιδεία, έχουν κοινό τόπο.

Ας γίνει η τιμητική εκδήλωση των δύο σωματείων, ένα ακόμα βήμα αλληλουποστήριξης, διάγνωσης των κοινών προβλημάτων και μιας μόνιμης συνδικαλιστικής  δράσης  και ανθρώπινης συνεργασίας”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook