Τιμητική εκδήλωση για το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

αγαπητοί γονείς,

αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες.

Η ΕΛΜΕ Χανίων προσκαλεί το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων Νομού Χανίων και όλες/όλους εσάς, σε μια τιμητική εκδήλωση  το Σάββατο 24 Οκτώβρη 18:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων  για τη συνεισφορά των εργαζόμενων της καθαριότητας, στην ποιότητα και στην ασφάλεια της σχολικής ζωής.

Πρόθεση μας είναι η δημόσια αναγνώριση και ο σεβασμός όλων μας, γύρω από την δύσκολη και απαιτητική εργασία των ανθρώπων  που καθημερινά αγωνίζονται, σε αντίξοες συνθήκες, δίπλα μας, μέσα στις σχολικές μονάδες.

 Στόχοι της εκδήλωσης αποτελούν επίσης, η ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα και τα χρόνια αιτήματα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, όπως:

  • για την μονιμοποίηση τους,
  • ενάντια στην επισφάλεια,
  • για τις αναγκαίες προσλήψεις ιδίως σε μια περίοδο που, λόγω πανδημίας, οι απαιτήσεις και οι εντάσεις της εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί,
  • για τα δικαιώματα τους γύρω από το μισθό, το ωράριο, την ασφάλιση και τα επιδόματα.

Οι αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα  και ο καθημερινός τους αγώνας στον ίδιο εργασιακό χώρο που αγωνιζόμαστε καθημερινά και εμείς για μια καλύτερη παιδεία, έχουν κοινό τόπο.

Ας γίνει η τιμητική εκδήλωση των δύο σωματείων, ένα ακόμα βήμα αλληλουποστήριξης, διάγνωσης των κοινών προβλημάτων και μιας μόνιμης συνδικαλιστικής  δράσης  και ανθρώπινης συνεργασίας".