Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση αποφάσισε τα εξής:

  • Επίπεδο 4 επιβάλλεται στην Καστοριά, κάτι που σημαίνει πως η περιοχή μπαίνει σε καθεστώς τοπικού Lockdown.
  • Επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση στα Γιάννενα, όπου οι δείκτες είναι οριακοί. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο από τους ειδικούς.
  • Επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη» ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είπε ο υφυπουργός και κάλεσε τους πολίτες τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Ιδιαίτερη έκκληση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Στην Καστοριά ο Νίκος Χαρδαλιάς
Στην Καστοριά μετέβη νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, καθώς και των δημάρχων της περιοχής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Αξιολογήσαμε την κατάσταση, έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της πρώτης φάσης. Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Δεν μπορώ, φυσικά, να προκαταβάλω την απόφαση της επιτροπής, αλλά σε κάθε περίπτωση κάνω έκκληση κι από εδώ, από την Καστοριά, σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. Να τα τηρήσουμε όλοι μαζί, να φοράμε όλοι μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιδημιολόγων».

Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά από το πρωί, καθώς από διάφορες πηγές επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα. 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά Ευβοίας, 4 στον Λαγκαδά, 7 από τα rapid tests στη Νέα Σμύρνη, ενώ ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τα εν ενεργεία κρούσματα σε διάφορες περιοχές.

Χαρακτηριστικά, σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Καστοριά ανέφερε ότι στην πόλη υπάρχουν 113 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook