Εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση που είχε συνταράξει την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης 

Πρώτη ενημέρωση 11.30 / Τελευταία ενημέρωση 17.41

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Εφετείο Χανίων τους δυο κατηγορούμενος για τον βιασμό, ληστεία και δολοφονία μιας 74χρονης γυναίκας στο Ρέθυμνο, με το δικαστήριο να επιβάλει ποινή δις ισόβια και 15 χρόνια και στους δυο.

Η 74χρονη, είχε βρεθεί δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της, στις 13 Ιανουαρίου 2012, στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου. 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικά. Υπενθυμιζεται ότι πρωτόδικα οι ποινές και για τους δυο ήταν ισόβια για δολοφονία ισόβια για ληστεία και 20 χρόνια βιασμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως την άτυχη γυναίκα βρήκε στις 4 περίπου το μεσημέρι μια συγγενής της, καθώς άτομα του περιβάλλοντός της την αναζητούσαν από το πρωί στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Η ηλικιωμένη ζούσε με τον σύζυγό της, ο οποίος ωστόσο εκείνο το διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Το σπίτι της γυναίκας ήταν ανάστατο και η αστυνομία εξέταζε αν επρόκειτο για φόνο με κίνητρο τη ληστεία.

Οι ανακοινώσεις του Ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη προκάλεσαν φρίκη.

Η ηλικιωμένη είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, είχε πολλές κακώσεις στο σώμα και σπασμένα πλευρά, ενώ ο θάνατός της προήλθε απο ασφυξία καθώς της είχαν κλείσει το στόμα με ένα μαντήλι. Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων και σε λήψεις δειγμάτων DNA. Δύο μήνες μετά (λόγω του χρόνου που χρειάστηκαν οι αναλύσεις DNA) , στις 21 Μαρτίου, ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός 28χρονου  και ενός 23χρονου.  Η αρχή έγινε με τον 23χρονο το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκε και ο οποίος “οδήγησε” στην σύλληψη και του 28χρονου, ενώ και οι δύο φαίνεται να ομολόγησαν την απεχθή πράξη τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook