Έχοντας πλέον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ο ιδιοκτήτητης του καταστήματος στα Χανιά, Italian Factory Outlet, ζητά να γίνει έρευνα για το αντιπλημμυρικό έργο του κόσμου Μουρνιών.

Ο επιχειρηματίας Άκης Παινεσάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος Italian Factory Outlet που είδε να καταστρέφεται, για ακόμα μια φορά, το εμπόρευμά του και η περιουσία του, ζητά με έγγραφό του προς της ΔΕΥΑΧ, αλλά και προς τον  Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, “τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού Έργου Κόμβου Κλαδισού που  εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των κ. Στεργιάννη και Βουλγαράκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου”.

Μάλιστα όπως τονίζει, “σε περίπτωση μη προώθησης του παρόντος και ενημέρωσης μου από αρμόδιο όργανο της επιχείρησης σας κατά την αυριανή ημέρα θα προβώ στα νόμιμα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Χανίων αναφορικά με την τελευταία, χρονικά, πλημμύρα της 20/10/2020”. 

Η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις και αναμένονται οι σχετικές πρωτοβουλίες, για ένα ζήτημα που πραγματικά επαναλαμβάνεται σε κάθε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων στα Χανιά.

Στο έγγραφο του προς ΔΕΥΑΧ και Δήμαρχο ο επιχειρηματίας αναφέρει τα εξής:

Παινεσάκη Κυριάκου του Μιχαήλ, κατοίκου Χανίων

α)Προς τον κ. Δήμαρχο Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες
β) Προς την κα Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες
γ) Προς το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων για άμεση κοινοποίηση στα μέλη του 

Μετά τα πλημμυρικά  φαινόμενα στον κόμβο Κλαδισού  στις 23.30 της 20/10/2020 με βροχόπτωση 21 χιλιοστών κατά τον Μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί έναντι του καταστήματος μου, και τη σημερινή καταστροφή εμπορεύματος και υποδομών  με υδατοκάλυψη και των δύο ρευμάτων της οδού και του εσωτερικού του καταστήματος μου και πάντοτε στα πλαίσια της σύννομης,χρηστής και ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, αιτούμαι τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού Έργου Κόμβου Κλαδισού που  εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των κ. Στεργιάννη και Βουλγαράκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου.Σημειώνω ότι παρόμοιες καταστάσεις είχαν προκληθεί και τον Οκτώβριο του έτους 2017 με συνέπεια τον τραυματισμό εργαζομένου και σημαντικότατες ζημιές με εκκρεμούσα ποινική δικογραφία που έχει ορισθεί σε δικάσιμο του Ιανουαρίου του 2021. Σημειώνω επίσης ότι σε περίπτωση μη προώθησης του παρόντος και ενημέρωσης μου από αρμόδιο όργανο της επιχείρησης σας κατά την αυριανή ημέρα θα προβώ στα νόμιμα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Χανίων αναφορικά με την τελευταία, χρονικά, πλημμύρα της 20/10/2020.
Αναμένω άμεσα ενημέρωση σας για την πρωτοκόλληση και ουσιαστική πρόοδο του αιτήματος μου όπως και για την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και τον ορισμό διενεργούντος, προκειμένου να εξετασθώ, καταθέσω έγγραφα, τεχνική έκθεση, φωτογραφίες και οπτικο υλικό-videο καθώς και τη μελέτη του έργου, της οποίας είχα λάβει σε ανύποπτο χρόνο αντίγραφα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook