Τι προβλέπει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020 και πως μπορείτε να υποβάλλετε προτάσεις για χρηματοδότηση

Περίληψη πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020” Προτεραιότητα 4 “Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής” η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΘΑ, με τίτλο:            

“Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών” (Μέτρο 8.3.3: Άρ.63.1 του Καν. 508/2014 ‘Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων [για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα]). Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020 (ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020), αξιοποιώντας τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) και στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης, στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Ένα μέσο επίτευξης του στόχου αυτού, είναι η υλοποίηση ολοκληρωμένων πολυταμειακών στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης υπό την ευθύνη τοπικών φορέων, (Άρθρο 32 του Καν. ΕΕ 1303/2013) σε συνέργεια με άλλα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ), οι οποίες κυμαίνονται από επικεντρωμένες στην αλιεία έως και ευρύτερες στρατηγικές που απευθύνονται στη διαφοροποίηση των αλιευτικών περιοχών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, με την εφαρμογή της Τοπικής Ανάπτυξης με την Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ – CLLD), το ΕΤΘΑ δύναται να χρηματοδοτήσει Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών, επιλεγμένων περιοχών παρέμβασης.

Δύναται να υποβληθούν προτάσεις/δράσεις οι οποίες συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση, την πρόσκληση, τις ενδεικτικές δράσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης, την επιλεξιμότητα των δαπανών και τη διαδικασία υποβολής θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης (και στα συνημμένα αρχεία της), την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. στα Χανιά (διεύθυνση: Γολγοθά, 2- Όαση Βαρυπέτρου), από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Κ. Α.Ε. (www.oakae.gr) και από τις ιστοσελίδες του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 (www.alieia.gr).

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://logon.ops.gr από την 30/10/2020 , ώρα 8:00. (ημερομηνία έναρξης υποβολής), έως την 01/02/2021, ώρα 15:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής).

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιος είναι ο κ. Κονταξάκης Γεώργιος, τηλέφωνο 2821029821, e-mail: [email protected] και για τεχνικά θέματα ο/η κ. Ροδολάκη Βασιλική, τηλέφωνο, e-mail: [email protected] 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook