Επισκέψεις νωρίτερα σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, Κεντρικό  Λιμεναρχείο Χανίων και  Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Βουλευτών, των Δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην ενίσχυση των λιμενικών υποδομών αλλά και σε άλλες υποδομές.

“Το επόμενο διάστημα δρομολογείται ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για ενίσχυση στις λιμενικές υποδομές αλλά και σε άλλες υποδομές . Ουσιαστικά θα μπορέσει να τρέξει από το επόμενο έτος σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δημιουργούμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε ώριμες μελέτες σε επίπεδο και λιμενικών Υποδομών”, επεσήμανε ο Υπουργός που αναφέρθηκε, εν προκειμένω και στα Χανιά. 

“Εφόσον υπάρχουν μελέτες  στο Νομό Χανίων θα επιδιώξουμε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο αφορά την διάβρωση των ακτών στον ευρύτερο κόλπο της περιοχής των Χανίων εμείς πρώτοι θα προχωρήσουμε την μελέτη, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και τον κύριο Συνολάκη έτσι ώστε να μπορέσουμε πολιτικά να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα”. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας και στις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που έχει:

“Ένα σημαντικό ακόμα ζήτημα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα της Σούδας. Η Σούδα είναι ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια στη Μεσόγειο με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε επίπεδο του Λιμένα και σε επίπεδο επιβατικού. Και βέβαια σε επίπεδο αναπτύξεως της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού δεν έχει αναπτυχθεί τόσα χρόνια με βάση και τις συγκεκριμένες δυνατότητες που υπάρχουν εκεί. Θα πρέπει να αναπτυχθεί και να βελτιωθούν οι υποδομές.

Και πρόσθεσε σχετικά με το νέο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης: “Στο υπουργείο μελετάμε τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης των λιμένων. Μιλάμε για αλλαγή ουσιαστικά του τρόπου διακυβέρνησης. Αναφερόμαστε σε μία νέα μεταρρύθμιση η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα Διότι πραγματικά θέλουμε να αναπτύξουμε τις λιμενικές υποδομές της χώρας που δυστυχώς λόγω των διαφορετικών μοντέλων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έως σήμερα, δεν είχαν αναπτυχθε, όσο θα έπρεπε”

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι: “Προχωράμε στη βέλτιστη αξιοποίηση του κάθε λιμανιού ξεχωριστά”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σε βίντεο:


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook