Οι προϋποθέσεις διάθεσης δασικού φυτευτικού υλικού από το Δημόσιο Δασικό Φυτώριο Χανίων

Η Δ/νση Δασών Χανίων ανακοινώνει ότι από την 9η Νοεμβρίου 2020 ξεκινά η χορήγηση δενδρυλλίων από το Δασικό Φυτώριο Χανίων σε ιδιώτες και φορείς.

Θα προηγηθεί η υποβολή αιτήσεων, για τον καθορισμό ημερομηνίας παραλαβής των δενδρυλλίων, που θα ξεκινήσει στις 23-10-2020 και θα ολοκληρωθεί στις 4-11-2020. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η χορήγηση θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. Δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού θα γίνεται:

1.α. Σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά), Στρατό, Κοινωφελή Ιδρύματα, Ενορίες, Ιερές
Μονές, Προσκόπους.

β. Σε Συλλόγους, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζεται απόφαση του ΔΣ ότι θα γίνει δενδροφύτευση
σε χώρους που θα αναφέρονται αναλυτικά στο αίτημα τους προκειμένου να γίνει σχετικός ο έλεγχος της
Υπηρεσίας.

2. Στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας

  • Αφού υπογράψουν Προγραμματική Σύμβαση μελέτης και κατασκευής δημοσίων δασοτεχνικών έργων (σε δημόσιες δασικές εκτάσεις)
  • Όταν θέλουν να αναδασώσουν Δημοτικές εκτάσεις εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης.
  • Όταν θέλουν φυτά για δεντροστοιχίες και δημιουργία αλσών, πάρκων, νεκροταφείων κλπ εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει και ο αριθμός του αιτούμενου φυτευτικού υλικού είναι μεγαλύτερος απο 50 φυτάρια θα γίνεται αυτοψία από τη Δασική υπηρεσία, γι’αυτό η αίτηση τους θα πρέπει να συνοδεύεται από διάγραμμα της έκτασης σε συν/νες ΕΓΣΑ. Οι Δήμοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις αιτήσεις όλων των δημοτικών διαμερισμάτων τους και να στέλνουν στη Δασική υπηρεσία μία συνολική αίτηση για την επικράτεια τους.

Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από τα παραπάνω δεν θα ικανοποιούνται

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνεται έλεγχος από τη δασική υπηρεσία. Στις παραπάνω κατηγορίες ενδιαφερομένων ο αριθμός των ειδών θα καθορίζεται από την Υπηρεσία μας προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων.

Β. Σε όλους γενικά τους ΙΔΙΩΤΕΣ θα χορηγείται φυτευτικό υλικό με πληρωμή. Η τιμή για κάθε δενδρύλλιο θα είναι 0.90 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) και η πληρωμή του αντίτιμου θα γίνεται στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων με την παραλαβή της διατακτικής χορήγησης για την παραλαβή των φυτών την ίδια μέρα.

Αιτήσεις θα διατίθενται από τα Γραφεία μας στη Διεύθυνση Δασών Χανίων, Χρυσοπηγή ή ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο μέσω της Διαύγειας (ΑΔΑ όπως αναγράφεται στην κορυφή της αίτησης) ή από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον ιστότοπο www.apdkritis.gov.gr στη στήλη

Ανακοινώσεις. Συνιστάται να χρησιμοποιείται η ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της υπηρεσίας μας: dasichan@apdkritis.gov.gr.

Η διάθεση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00 και η παραλαβή των φυτών από το Δασικό φυτώριο, οδός Νεροκούρου. Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η προσέλευση θα γίνεται αυστηρά κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα (μάσκα, χρήση αντισηπτικού).

Επισημαίνουμε ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων δενδρυλλίων που υπάρχουν στο Δασικό Φυτώριο.

Στην απευθυνόμενη στη Δ/νση Δασών αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται ο τόπος που θα φυτευτούν τα φυτάρια και τα στοιχεία του αιτούντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook