Τις δραματικές στιγμές τη διάσωσης της 20χρονης αλλά και του ηλικιωμένου στον Καρτερό, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας περιέγραψε, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Σταύρος Καλογιαννάκης.

«Τόσα χρόνια που είμαι στην υπηρεσία δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο», ανέφερε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Καρτερό με τον τεράστιο όγκο νερού να παρασέρνει ότι βρίσκει στο πέρασμά του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διάσωση της 20χρονης φοιτήτριας που είχε «γαντζωθεί» από την αλμυρίδα του στύλου της ΔΕΗ αλλά και του ηλικιωμένου το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε στην ίδια περιοχή. Μάλιστα τόνισε πως οι δύο διασώσεις έγιναν ταυτόχρονα.

«Η κοπέλα κατάφερε να κρατηθεί στην αλμυρίδα του στύλου, είχε τεράστιο θάρρος, τεράστιο κουράγιο, γιατί της έλεγα «κάνε σε παρακαλώ λίγο υπομονή» και εκείνη χαμογελούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως «τη ζωή της την έσωσε η ίδια εμείς απλά κάναμε αυτό που είμαστε εκπαιδευμένοι να κάνουμε».

Ο κ. Καλογιαννάκης περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και το πόσο σωτήρια αποδείχτηκε η απόφαση της νεαρής να εγκαταλείψει άμεσα το αυτοκίνητό της, το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα παρασύρθηκε ενώ στη συνέχει καλύφθηκε με νερό. «Το αυτοκίνητο είχε εγκλωβιστεί πλήρως από το νερό. Αν ήταν μέσα δεν θα είχε καμία ελπίδα», τόνισε ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα πως οι διασώσεις της νεαρής αλλά και του ηλικιωμένου έγιναν με κίνδυνο της ζωής διασωστών και πυροσβεστών. «Δεν ήμασταν όλη η ομάδα εκεί, είχαμε διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή. Ενώ είχαμε επικεντρωθεί σε αυτό το συμβάν, οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο», ανέφερε και περιέγραψε την ταυτόχρονη επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση της φοιτήτριας και του ηλικιωμένου.

«Η διάσωση έγινε από δυο διασώστες με τους πυροσβέστες και καταφέραμε να στήσουμε μια αερογέφυρα με σχοινί, και πάνω σε αυτό το σχοινί κάναμε την αερογέφυρα και κυλάει προς την κατεύθυνση της. Χτύπησα μπροστά το παρμπρίζ του ηλικιωμένου και ο άνθρωπος μου έδωσε σημεία ζωής, σπάσαμε το τζάμι από πίσω και τον ασφαλίσαμε στο βαρύ όχημα», ανέφερε ο κ. Καλογιαννάκης και συνέχισε:

«Μετά που ασφαλίσαμε τον παππούλη ήρθε ο δεύτερος διασώστης, Βαγγέλης Μαμαλάκης, που ουσιαστικά δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκεί του δίνω συγχαρητήρια γιατί έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο και μπήκε μέσα κι αυτός να με βοηθήσει να πλησιάσουμε την κοπέλα».

Όταν πια οι δύο διασώστες έφτασαν την κοπέλα η ανακούφισή της ήταν εμφανής. «Προσπάθησα να της πω κι εγώ κάποια λόγια ενθαρρυντικά, είχε όμως από μόνη της δύναμη και αυτό την έσωσε», ανέφερε ο κ. Καλογιαννάκης για τη στιγμή που προσέγγισε την 20χρονη.

3η ΕΜΑΚ και πυροσβέστες χθες έδωσαν μάχη και κατάφεραν να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές παρά τα έντονα φαινόμενα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Καλογιαννάκης υπήρξαν και οδηγοί οι οποίοι έβλεπαν τον κίνδυνο μπροστά τους αλλά δεν σταματούσαν θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο και φέρνοντας στα όριά τους τις υπηρεσίες που έτρεχαν από περιστατικό σε περιστατικό. «Ενώ απεγκλωβίζαμε ανθρώπους, βλέπαμε άλλα αυτοκίνητα να μας προσπερνούν και να «μένουν» λίγο παρακάτω. Αυτό είναι ασυνειδησία», τόνισε ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ και κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο ευσυνείδητοι.

creta24.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook