Αρωματικό και άκρως φθινοπωρινό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Υλικά

  • 2 συσκευασίες ξηρής μαγιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε την στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
  • Ζεστάνετε το βουτυρόγαλα σε μία κατσαρόλα και κατεβάστε από την φωτιά.
  • Ρίξτε το βουτυρόγαλα και το λάδι στη μαγιά και ανακατατέψτε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με την μαγιά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγη ώρα, καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ανοίξτε την ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και αλείψτε με το μείγμα βουτύρου και μαύρης ζάχαρης.
  • Τυλίξτε τη ζύμη σε κορμό και κόψτε σε ροδέλες.
  • Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.


Πηγή: newsbeast.gr