Άλλα δείχνει ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 και άλλα το λέει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες με ισχύ από σήμερα 23 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες δηλαδή μέχρι 6 Νοεμβρίου.

Πριν λίγη ώρα, δημοσιεύτηκε ο ανανεωμένος υγειονομικός χάρτης στον οποίο παρουσιάζονται οι ανανεωμένες κατηγορίες και τα επίπεδα πρόληψης κάθε περιφερειακής ενότητας της χώρας. Στον ανανεωμένο χάρτη, το Ηράκλειο που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε πορτοκαλί επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) φαίνεται ότι έπεσε κατηγορία, και εντάχθηκε στην κίτρινη κατηγορία 2, (επιτήρησης). Αυτό σήμαινε ότι δεν θα ίσχυαν στο Ηράκλειο τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για τις πορτοκαλί και κόκκινες κατηγορίες.

Όμως στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες με την ισχύ των μέτρων από σήμερα στις 23 Οκτωβρίου  μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, το Ηράκλειο εντάσσεται στο τρίτο επίπεδο, δηλαδή δεν αλλάζει.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς τι από τα δυο τελικά ισχύει με το μπάχαλο αυτό στην ενημέρωση να έχει φέρει τους κατοίκους του Ηρακλείου προς το παρόν σε αδιέξοδο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook