Λίγο πριν την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού, το Δημαρχείο Μαλεβιζίου ντύθηκε στα «ροζ».

Ο Δήμος Μαλεβιζίου επέλεξε ένα συμβολικό τρόπο προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα της πρόληψης, αλλά και να υμνήσει τις γυναίκες που στέκονται απέναντι στον καρκίνο του μαστού, τον αντιμετωπίζουν και συνεχίζουν.

Στον καρκίνο του μαστού η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, στο μήνυμά του:

«Το πιο σημαντικό́ ραντεβού́: το ραντεβού́ με την πρόληψη. Το Δημαρχείο μας «ντύθηκε» στα ροζ για να αγκαλιάσει το «Στόχο» της πρόληψης, της κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής συμμετοχής.

Οκτώβρης, μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού́. Το Μαλεβίζι στέλνει το δικό́ του μήνυμα ευαισθητοποίησης: η πρόληψη είναι η πιο έγκαιρη θεραπεία».

Τέλος, στο πλαίσιο των φετινών πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης που ανέλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου μοιράστηκαν ροζ κορδελάκια και ενημερωτικό υλικό στο προσωπικό του Δήμου, με μέριμνα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσας Λυρώνη. Υπενθυμίζεται ότι το μικρό ροζ κορδελάκι αποτελεί το διεθνές σύμβολο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Τα κορδελάκια δημιούργησε εθελοντικά ο Σύλλογος Γυναικών Μαλβαζία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook