Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» της χώρας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε κάνει λόγο για «εθνικισμό» όταν αναφέρθηκε στην άσκηση αυτής της δυνατότητας της χώρας.

«Δεν διανοούμαι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνει χρήσιμο» είπε ο κ. Πικραμένος από το βήμα της Βουλής.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη δήλωση Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να ανακαλέσει και απέδωσε το όλο ζήτημα σε λανθασμένη ερμηνεία.

Ραγκούσης: «Ιστορικό ατόπημα» η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι τα 12 μίλια είναι εθνικισμός

Ο κ. Πικραμένος αναγκάστηκε να παρέμβει για το θέμα μετά από δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τόνισε ότι η αναφορά του Χρυσοχοΐδη εγείρει μείζον θέμα για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανακαλέσει ειδάλλως θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να τον αποπέμψει.

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πατρίδας που απορρέει από ρητώς που απορρέει ρητώς από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε ότι η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη «αντιβαίνει την καρδιά της εθνικής στρατηγικής και των εθνικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook