Υλικά 

500 γρ. παπαρδέλες

150 γρ. προσούτο

30 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

250 ml γάλα

100 γρ. παρμεζάνα

25 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι

Γιαν φτιάξουμε την κρέμα παρμεζάνας ζεσταίνουμε το γάλα αλλά όχι να βράσει και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με προσοχή να μην σχηματιστούν σβώλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σχηματιστεί και ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το προσούτο μαζί με το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook