Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο της άμεσης αντίδρασης και προτροπής

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διάφοροι υπουργοί του ανεβάζουν συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με εμπρηστικές δηλώσεις δυναμιτίζοντας συνεχώς τις προσπάθειες που γίνονται για ουσιαστικό διάλογο.

Την ίδια στιγμή ενόψει εθνικής εορτής σε τρεις μέρες η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Μέσα σε όλα αυτά η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex και έκανε διάβημα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Βουλή τόνισε  ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία και την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το Πεντάγωνο «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook