Η πρόθεση της Αθήνας είναι να υποβάλει σε δημοψήφισμα το νέο σχέδιο στήριξης στην Ελλάδα και όχι την παραμονή της χώρας στο ευρώ, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδοντας παρόμοιες αναφορές στον διεθνή Τύπο.

Σε ερώτηση του Reuters για το εάν το δημοψήφισμα θα αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αγγ.Τόλκας απάντησε: «Όχι δεν θα είναι αυτό το θέμα, θα είναι το σχέδιο διάσωσης».

Νωρίτερα οι Financial Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι πηγές στο ΠΑΣΟΚ, πως το δημοψήφισμα δεν θα γινόταν για τους όρους του νέου πακέτου, αλλά «γύρω από ένα γενικότερο ερώτημα που θα επικεντρώνεται στη στήριξη της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να παραμείνει η Ελλάδα ισχυρή μέσα στο ευρώ, κανείς δεν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» ανέφερε επίσης ο Άγγ.Τόλκας μιλώντας αργότερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε, μέσω της ΝΕΤ, και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής στη Βουλή, η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook