Γλυκό, φθινοπωρινό κέρασμα.

Υλικά

  • 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 συσκευασία πουρέ κίτρινης κολοκύθας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και προετοιμάστε μία μακρόστενη φόρμα, βουτυρώνοντας ελαφρώς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τα αβγά και το βούτυρο.
  • Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατέψτε ξανά και ρίξτε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι.
  • Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετήστε στη φόρμα.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Πηγή: newsbeast.gr