Ηχηρό μήνυμα και… καμπανάκι από τη Ματίνα Παγώνη για να μην ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Κρίνονται όλα στις 9 Νοεμβρίου. Κοντά στο lockdown οι Σέρρες, βρέθηκε εστία κορονοϊού σε γηροκομείο. Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι αν δεν “πιάσουν” μάσκες παντού και νυχτερινό lockdown.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη που «φλερτάρουν» με το… κόκκινο στον Υγειονομικό Χάρτη, οι Σέρρες που παίρνουν νέα μέτρα μετά τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων σε γηροκομείο και η προειδοποίηση πως αν τα μέτρα, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, δεν λειτουργήσουν, τότε ίσως δούμε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

Οι κρίσιμες είναι οι επόμενες 15 μέρες, όπως δήλωσε χθες στο newsit.gr η Ματίνα Παγώνη. Σε αυτό το διάστημα θα φανεί αν θα αποδώσουν τα μέτρα (σ.σ. μάσκες παντού και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας). Αν θα μέτρα δεν εφαρμοστούν, τότε τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000 την ημέρα.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (26.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όχι μόνο έκρουσε τον κώδωνα, αλλά έκρινε ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα» τόνισε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα, είπε η Ματίνα Παγώνη και σε μια δραματική προειδοποίηση διεμήνυσε ότι τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα! Αναφερόμενη δε στις εικόνες συνωστισμού στα νυχτερινά μαγαζιά, η κα Παγώνη επανέλαβε ότι στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Δεν έκρυψε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και σημείωσε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό μέτρο προστασίας.

Πριν το lockdown, νέα μέτρα; 

Το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αλλά τόνισε με έμφαση πως αυτό είναι το τελευταίο που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

Αν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 1.000, όπως πολλοί φοβούνται ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να λάβει και νέα μέτρα. Μέτρα που θα είναι στοχευμένα, με στόχο πάντα (εκτός από τον περιορισμό των κρουσμάτων) να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Θέμα την Κυριακή, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό, η νέα μείωση στο ωράριο των εστιατορίων και των μπαρ τα οποία τώρα κλείνουν τα μεσάνυχτα και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook