Αν το 2020 μπορούσε να πάρει τη μορφή κάποιου αντικειμένου, αυτό θα μπορούσε να είναι μια μάσκα, ένα αντισηπτικό ή… ένα χαρτί τουαλέτας.

Πέρα από εμφανή παραπομπή στο πόσο… χάλια πήγε η χρονιά, οι αναφορές για ανθρώπους που στην αρχή της πανδημίας στόκαραν μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου αγαθού θα ζουν για πάντα στις αναμνήσεις μας.

Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν κάποιοι στην Αυστρία. Και για αυτό, την προηγούμενη Παρασκευή η ταχυδρομική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε την έκδοση ενός γραμματόσημου φτιαγμένου από χαρτί τουαλέτας, ως φόρο τιμής σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα της χρονιάς.

Κάθε γραμματόσημο, μεγέθους κάτι λιγότερο από 10 εκατοστά σε μάκρος, θα έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός συνηθισμένου χαρτιού τουαλέτας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ταχυδρομείου.

Οι πελάτες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα γραμματόσημα για να εφαρμόσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης -10 γραμματόσημα το ένα δίπλα στο άλλο καταλαμβάνουν ένα μέτρο, όσο και η προτεινόμενη απόσταση σε μερικές χώρες.

Τα γραμματόσημα απεικονίζουν έναν νεαρό ελέφαντα – μία ακόμη υπενθύμιση την ανάγκης διατήρησης της απόστασης ενός μέτρου.

Τα γραμματόσημα τα οποία μπορούν να κοπούν όπως ακριβώς και ένα φύλλο χαρτιού τουαλέτας κοστίζουν 2,75 ευρώ.

Τα αυστριακά ταχυδρομεία πρόκειται να κυκλοφορήσουν 300.000 τέτοια γραμματόσημα στις 30 Οκτωβρίου, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Με τα γραμματόσημα του κορωνοϊού θέλαμε τόσο να δημιουργήσουμε κάτι ώστε να θυμόμαστε αυτή τη χρονιά, αλλά και να στηρίξουμε όσους έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτήν την κρίση», ανέφερε στην ανακοίνωση της εταιρείας ο CEO των ταχυδρομείων, Γκέοργκ Πόλτσλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook