Η κατασκευή του φράχτη προχωρά με γρήγορους ρύθμους

Η κατασκευή του νέου φράχτη στην περιοχή των Φερών, στον Έβρο, προκαλεί εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι Τούρκοι δεν παρακολουθούν στενά μόνο την πρόοδο των εργασιών στην περιοχή του Mελισσοκομείου, που ήδη τοποθετούνται τμήματα του αποτρεπτικού φράκτη, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν στιγμές που χάνουν τη ψυχραιμία τους, προκαλώντας την ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική πύλη evros-news.gr, οι γείτονες έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση σειρήνων προκειμένου να δημιουργήσουν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά στα οποία από τα μεγάφωνα ακούγονταν υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά των όσων συμμετέχουν στην κατασκευή του -μήκους 27 χλμ φράκτη- στα σύνορα.

«Με κάποια μεγάφωνα που έχουν τοποθετήσει, βρίζουν τους Έλληνες που βρίσκονται από την άλλη μεριά των συνόρων και μάλιστα με τη γνωστή ελληνική λέξη. Δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, όπως λένε στρατιώτες και αστυνομικοί που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά, η φράση: ”Μαλ… Έλληνες” πάει σύννεφο και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά από τους Τούρκους» γράφει συγκεκριμένα το evros-news.gr.

Όσον αφορά στο έργο της κατασκευής του νέου φράχτη, φτάνουν συνεχώς στην περιοχή νέα έτοιμα τμήματα, τα οποία κατασκευάζονται σ’ ελληνικά εργοστάσια και στη συνέχεια τα συνεργεία των τεσσάρων κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο, με τη συνεργασία υπεργολάβων της περιοχής του Έβρου, τα τοποθετούν στα σημεία που έχουν καθοριστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook