Το Δ.Σ. χθες κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά στο να καθοριστεί με δικαστικό τρόπο η τιμή μονάδος της αξίας του οικοπέδου της ΑΒΕΑ.

Οι δυο πλευρές φαίνεται να οδεύουν σε μια συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου το ακίνητο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Χανίων.

Θα ακολουθηθεί διαδικασία δικαστικού καθορισμού της τιμής του ακινήτου με τον δήμαρχο να εκφράζει την αισιοδοξία του για απόκτηση ενός οικοπέδου που χαρακτήρισε ως το μόνο πρόσφορο ακίνητο στην παραλιακή ζώνη, τονίζοντας ότι οι ανάγκες που θα καλυφθούν δε δημιουργούν χαμένους και κερδισμένους. Η κίνηση αυτή της δημοτικής αρχή προκάλεσε πάντως τις αντιδράσεις των κυρίων Αρχοντάκη και Βάμβουκα που δήλωσαν ότι με τους χειρισμούς που έγιναν ο δήμος θα φτάσει στο σημείο να πληρώσει το ποσό που ορίζει η τράπεζα Χανίων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, τόνισε στο Flashnews.gr πως οι συζητήσεις με τον δήμο Χανίων έχουν φτάσει σε καλό σημείο και υπάρχει προσέγγιση για εξωδικαστικό συμβιβασμό. “Επειδή δεν είμαστε ούτε αντίπαλοι ούτε εχθροί κοιτάζουμε το καλύτερο για όλους” είπε ο κ. Μαρακάκης συμπληρώνοντας ότι το Δ.Σ. έδωσε χθες έγκριση στη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης της αξίας του οικοπέδου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή δεν θα απέχει από την τιμή που έχει ορίσει η τράπεζα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook