Με ελάχιστα εργατικά, η σειρά «βαρέων» ελαιοραβδιστικών της εταιρείας Asquini Hellas δίνει τη δυνατότητα συγκομιδής έως και 5 τόνους καρπού τη μέρα!

Η συγκομιδή της ελιάς είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και σκληρή εργασία, καθώς απαιτεί αρκετούς πόρους σε εργατικό δυναμικό ενώ συχνά επίσης ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος… Η δουλειά πρέπει να γίνει γρήγορα, αποτελεσματικά και με προσοχή για το ελαιόδεντρο.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, όπου το πρόβλημα της δακοκτονίας είναι πολύ μεγάλο στην Κρήτη και η ελαιοσυλλογή γίνεται πρώιμα, ένα καινοτόμο ελαιοραβδιστικό έρχεται να λύσει τα χέρια των ελαιοπαραγωγών.

Ο λόγος για τη σειρά των ελαιοραβδιστικών της Asquini Hellas, ένα απαραίτητο «εργαλείο» για κάθε σύγχρονο ελαιοπαραγωγό. Τώρα το μάζεμα της ελιάς γίνεται με νέα δεδομένα που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο παραδοσιακό τρόπο συλλογής, όπως τους ξέραμε στο παρελθόν.

Τα συγκεκριμένα ελαιοραβδιστικά κατασκευάζονται σε διάφορους τύπους και μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ειδικών αποστολών».

Ένα ελαιοραβδιστικό της Asquini Hellas είναι εύκολο στο χειρισμό, προσαρμόζεται απλά και γρήγορα σε μηχανήματα που λειτουργούν με υδραυλικά συστήματα, ενώ με τα πολλαπλά σπασίματα του βραχίονα μπορεί να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία του δέντρου. Είναι το ιδανικό μηχάνημα για ιδιοκτησίες μεσαίας και μεγάλης κλίμακας και η απόσβεση του γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα πλεονεκτήματα ενός ελαιοραβδιστικού της Asquini Hellas είναι πολλά και σημαντικά, καθώς:

  • Περιορίζει στο ελάχιστο τα εργατικά κόστη, που αποτελούν και τα μεγαλύτερα κόστη της ελαιοσυλλογής (ιδιαίτερα χρήσιμο στις μέρες μας που τα εργατικά χέρια είναι περιορισμένα και ακριβά λόγω Covid-19)
  • Με 2-3 εργάτες, μαζεύει από 3,5 έως 5 τόνους καρπού ανά ημέρα (ανάλογα με την καρποφορία, αν δηλαδή υπάρχει βεντέμα ή όχι και ανάλογα με τις δυσκολίες του εδάφους και της φύτευσης)
  • Μπορεί να μαζεύει ελιές σε όλα τα εδάφη ακόμα και σε επικλινή, αλλά και σε ύψη έως και 9 μέτρα
  • Μαζεύει όλες τις ποικιλίες ελιάς χωρίς να σπάει τα κλαδιά και να ρίχνει φύλλα, με αποτέλεσμα να κάνουν καρπό και τον επόμενο χρόνο
  • Προσαρμόζεται εύκολα σε όλους τους τύπους τρακτέρ, αλλά και γενικότερα σε μηχανήματα που δουλεύουν με υδραυλικά συστήματα, όπως “τσαπάκια”-εκσκαφείς, bobcat, αναβατόρια κ.α.
  • Δεν έχει ιδιαίτερες φθορές και είναι εύκολη η εύρεση ανταλλακτικών
  • Λειτουργεί με ανεξάρτητα υδραυλικά (από το τρακτέρ ή το οποιοδήποτε μηχάνημα χρησιμοποιείται), με αποτέλεσμα να έχει εύκολη διαχείριση και περισσότερη αξιοπιστία
  • Για τους βιολογικούς ελαιώνες και για όσους αναζητούν την ποιότητα, προσφέρει μηδενικά αποτελέσματα σε ορυκτέλαια και πλαστικοποιητές
  • Έχει πιστοποιητικά CE ώστε να μπορεί να επιδοτηθεί, μέσα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

Και αν η πτώση του καρπού γίνεται παιχνίδι με τα συγκεκριμένα ελαιοραβδιστικά, το μάζεμα το ελαιόδιχτων γίνεται ακόμα πιο εύκολο και αποτελεσματικό με το μοντέλο ΜΟ/230 της Asquini. Με την χρήση και πάλι της υδραυλικής κίνησης, μέσω τρακτέρ ή άλλου μηχανήματος, απλώνει και μαζεύει το δίχτυ με καρούλια, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κατάλληλο για δίχτυ 100m και πλάτους 8-10m.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες, τα κόστη κλπ., μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Αφοί Γ. Χαβαλεδάκη Ο.Ε., αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας Asquini σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα επίδειξης των μηχανημάτων, σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Asquini Hellas – Αφοί Γ. Χαβαλεδάκη Ο.Ε.
Καλύβες Αποκορώνου, Χανιά Κρήτης
Τηλ.: 28250 31941 / 6977195950

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook