Ο εορτασμός στα Χανιά των 80 χρόνων από το έπος του 1940 

80 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα είπε το ιστορικό “Όχι” στον Ιταλό κατακτητή και το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της χώρας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πολεμικά F-16 “έσχισαν” τον χανιώτικο ουρανό το πρωί, μετά από απόφαση του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου.

 

Ο εορτασμός φέτος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού ήταν λιτός αλλά συμβολικός.

Το πρωί τελέστη στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλης, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής δήλωσε πως:

“Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο των 80 χρόνων από τότε που ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε εναντίον των δυνάμεων του φασισμού, υπερασπιζόμενος την πατρίδα και την ελευθερία του. Μια πράξη που σηματοδότησε ουσιαστικά και την πρώτη ήττα των δυνάμεων του άξονα στην καθημαγμένη και υποταγμένη Ευρώπη και έδωσε το σύνθημα στους υπόλοιπους λαούς ότι ο εχθρός δεν είναι ανίκητος. Όλα αυτά χάρις στην ομοψυχία κυβέρνησης, λαού και ενόπλων δυνάμεων. Θεωρώ ότι η εθνική ομοψυχία και ενότητα είναι πάντα το ζητούμενο και πολύ περισσότερο σήμερα που έχουμε ανοιχτά θέματα γύρω μας”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων τόνισε: “Μέρα τιμής και μέρα μνήμης για όλο το έθνος σε ιδιαίτερες συνθήκες που καλούμαστε για ακόμα μια φορά όλοι μαζί, συλλογικά να προσπαθήσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών. Ελπίζω να λάβουμε όλοι τα μηνύματα της ημέρας και να αποτελέσει ακόμα ένα παράδειγμα πως ο λαός μας μπορεί να αντεπεξέλθει και να υπερβεί τις όποιες δυσκολίες προκειμένου να περάσει σε ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook