Χανιώτης Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για την εθνική επέτειο, από το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς».

Για ακόμα μια φορά από το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, ακούστηκε ένα μήνυμα που τόνωσε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από όλη τη χώρα για τον εορτασμό της επετείου από τη στιγμή που λόγω κορωνοϊού έχουν απαγορευτεί οι παρελάσεις, και ο πιλότος του μαχητικού «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε το δικό του μήνυμα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

«Να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ» είπε μεταξύ άλλων στο  μήνυμα του ο Έλληνας πιλότος.

 Ολόκληρο το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας για την 28η Οκτωβρίου

«Ελληνίδες Έλληνες,

Από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ.

Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες.

Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Τα τελευταία χρόνια, από το μαχητικό της ομάδας «Ζευς» που κάνει πτήσεις επίδειξης στις εθνικές επετείους, ακούγεται πάντα ένα ανάλογο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες.

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Κατάγεται από τα Χανιά, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook