Η εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη δείχνει αισιόδοξα στοιχεία, καθώς και στην περιοχή του Ρεθύμνου εμφανίζεται κάμψη κάτι ωστόσο που αν και γεννά αισιοδοξία δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου

Αναφορικά με τους παράγοντες η ίδια τόνισε πως το κλίμα αλλά και ο καλός καιρός συνολικά δεν οδηγούν σε συγχρωτισμό την ίδια ώρα που τα νησιά, δεδομένου ότι είναι πιο απομονωμένα, εμφανίζουν χαμηλότερους αριθμούς συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για μια “θετική εξέλιξη” όπως εξήγησε η κα Ιωαννίδου την οποία θα πρέπει όπως πρόσθεσε: “να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε” γι αυτό και όπως επεσήμανε δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός ιδιαίτερα εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε: “ Σίγουρα ο χειμώνας είναι δύσκολος και για εμάς, κάποια στιγμή θα έρθει και σε εμάς η αύξηση και είχαμε συρροές κρουσμάτων. Αυτό κάτι μας λέει. Όταν σε μια οικογένεια ή έναν χώρο εμφανίζονται δύο και τρία κρούσματα και στη συνέχεια, αυτό ανοίγει και έχουμε περισσότερα, σημαίνει ότι αν δεν κρατήσουμε τα μέτρα ενδεχομένως να έχουμε μικρές εστίες που ενδεχομένως να μην μπορούν να περιοριστούν όπως μέχρι τώρα”.

Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται από την Πέμπτη έως την έβδομη ημέρα της λοίμωξης 

Η κα Ιωαννίδου αναφέρθηκε και στη διενέργεια των τεστ για τον κορωνοΐό, τονίζοντας πως για ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να έχουν παρέλθει από πέντε έως επτά ημέρες από την ημέρα που κάποιος ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοΐού.

Συγκεκριμένα, η κα Ιωαννίδου εξήγησε: “Συνιστούμε να κάνουν το τεστ την πέμπτη έως την έβδομη ημέρα και μάλιστα πολλές φορές διαπληκτιζόμαστε με τους ανθρώπους γιατί έρχονται στα επείγοντα και λένε ότι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα χθες και θέλουν να κάνουν την επόμενη ημέρα το τεστ. Τους εξηγούμε ότι δεν τους εξασφαλίζει σε τίποτα αν βγει αρνητικό, γιατί μπορεί να θετικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ο ιδανικός χρόνος είναι η πέμπτη με έβδομη ημέρα. Συνίσταται σε όποιον έχει έρθει σε επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, αν είναι ασυμπτωματικός και πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του, δηλαδή στους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και αυτούς που εργάζονται σε χώρους φιλοξενίας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσουν έναν ιό σε ένα πληθυσμό που είναι ευάλωτος ή έχει μεγάλη ανταλλαγή μεταξύ τους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook