Νέα μέτρα εξετάζουν αυτή την ώρα λοιμωξιολόγοι και φαίνεται πως αυτά τα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση – μετά τον αρνητικό αριθμό 1.547 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αποφασίζει εκτάκτως νέα μέτρα κατά του φονικού ιού. Οι λοιμωξιολόγοι, μάλιστα, συστήνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα πάρει άμεσα, για να μπει «φρένο» στη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν – το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, είναι τα εξής: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.
  • Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που διαψεύδει για την ώρα ο πρωθυπουργός. 
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.
  • Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.
  • Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν και το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, το γεγονός ότι έσπασε το φράγμα των 1.500 κρουσμάτων κορονοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Δεν είναι τυχαίο ότι άμεσα έσπευσε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνεδρίασε άμεσα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να αποφασιστούν και να κλειδώσουν νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook