Οι μελιτζάνες εδώ συνδυάζονται με καβουρδισμένο πελτέ και σάλτσα ντομάτας και γίνονται ιδανική πρόταση για συνοδευτικό.

Ένα διαφορετικό μεζεδάκι, που μπορεί να συμπληρώσει τέλεια ένα γεύμα.

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, σε μέτρια κομμάτια
75ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, καλά κοπανισμένους στο γουδί
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100ml κρασί λευκό
250ml ζωμό κότας φρέσκο ή ψυγείου
λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο, για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
10 φύλλα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε σουρωτήρι και αλατίζετε γενναιόδωρα. Αφήνετε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά, μέχρι να αποβάλουν την πικράδα τους. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά.

Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε τον πελτέ και καβουρδίζετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε καλά.

Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνετε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και στρώνετε όμορφα τις μελιτζάνες. Καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο έξτρα δυόσμο. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr