Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες έφεραν έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1211 νέα κρούσματα, 114 διασωληνομένους και 12 νέους θανάτους.

Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ανακοπεί το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας και να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας.

Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και πρόσθεσε: «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown γι’  αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο».

Η ενημέρωση απο τον Νίκο Χαρδαλιά

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook