«Είναι η πρώτη φορά στα 25 μου χρόνια ως αστυνομικός που χάνω άντρα από λεπίδα μαχητή κόκορα»

Ένας αστυνομικός που εισέβαλε σε παράνομη λόγω κορονοϊού κοκορομαχία στις Φιλιππίνες με σκοπό να τη σταματήσει έχασε τη ζωή του. Η λεπίδα που φέρουν οι κόκορες στο πόδι τον βρήκε στον μηρό, σκίζοντας τη μηριαία αρτηρία του άτυχου άντρα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να πιάσει το πουλί, για να το προσκομίσει ως πειστήριο για την παράνομη κοκορομαχία που διοργανώθηκε τη Δευτέρα σε επαρχία στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Ο αξιωματικός Christian Bolok, επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, έχασε ωστόσο τη ζωή του πριν φτάσει στην κλινική.

«Με βαριά καρδιά αναφέρω ότι χάσαμε έναν αδερφό που θυσίασε την ίδια του τη ζωή στο όνομα του καθήκοντος», δήλωσε ο περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας, στρατηγός Arnel Apud, στα τοπικά μέσα.

Ο Apud είπε κατόπιν στο πρακτορείο AFP: «Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, ένα είδος κακοτυχίας που δεν μπορώ να εξηγήσω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου το ανέφεραν. Είναι η πρώτη φορά στα 25 μου χρόνια ως αστυνομικός που χάνω άντρα από λεπίδα μαχητή κόκορα».

Οι κοκορομαχίες παραμένουν δημοφιλείς στις Φιλιππίνες, το αιματοβαμμένο σπορ έχει απαγορευτεί ωστόσο τώρα με την πανδημία…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook